Nog plaatsen beschikbaar voor Avondje Sterrewacht 2 februari: sterren en planeten

Donderdag 2 februari organiseert de Werkgroep Leidse Sterrewacht (WLS) weer een Avondje Sterrewacht. Het aantal deelnemers is beperkt, aanmelden vooraf is daarom noodzakelijk. Er zijn nog plaatsen beschikbaar!

Mocht u verhinderd zijn om te komen, dan stellen wij het zeer op prijs als u dit even laat weten zodat andere mensen een kans krijgen om uw plaats in te nemen. Deelname is op volgorde van aanmelding: VOL is VOL

U bent vanaf 19.30 welkom voor koffie en thee, en de lezing begint om 20.00 uur.
Na de lezing brengen de vrijwilligers van de WLS u naar de koepels met de oude telescopen. Onderweg krijgt u het een en ander te horen over de Leidse Sterrewacht.
Bij de telescopen draaien we de koepels open als het weer dat toelaat en mag u zelf even een kijkje nemen door een oude telescoop. Dit avondvullend programma duurt tot ongeveer 22.45 uur.

Wij vragen u  een bijdrage van 4 euro p.p.

Thema van de lezing van deze avond: sterren en planeten 

Mocht u niet precies weten wat sterren of planeten zijn, laat staan het verschil daartussen, dan is dat probleem na vanavond opgelost. U snapt na vanavond waarom u veel meer sterren ziet dan planeten, u kent hun fysieke eigenschappen, hun omvang, hun plek in de kosmos. U weet hoe sterren en planeten ontstaan en weet waarom sterren licht geven en planeten niet.

Na vanavond kijkt u op een andere manier naar boven!

De spreker, Lambert Swaans, is een oud-sterrenkundige uit Leiden. Sinds eind vorige eeuw is hij weer actief op de oude Sterrewacht. Een breed publiek kennis laten maken met ons fantastische heelal, de sterrenkunde die dat heelal probeert te snappen en de Sterrewacht die daaraan belangrijk heeft bijgedragen, is zijn grote passie. Het Avondje Sterrewacht is zijn idee.

Foto: 10 duims telescoop van de Leidse Sterrewacht gericht op de sterrenhemel

Zie ook ...

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial