Landelijke sterrenkijkdagen: 4 en 5 maart

Op de landelijke sterrenkijkdagen valt er veel te beleven op de Leidse Sterrewacht !!
Tijdens deze dagen is de Leidse Sterrewacht aan de Witte Singel open voor het publiek:
Zaterdag 4 Maart 2017 van 14.00 uur tot 23.00 uur
en op Zondag 5 Maart 2017 van 14.00 tot 22.00 uur .
Tijdens de Open Dagen kan het publiek door de historische gebouwen rondlopen, door de antieke sterrenkijkers kijken en met de zonnetelescoop zonnevlekken waarnemen. Verder is er een lichtlaboratorium, waar verschillende projecten over licht worden tentoongesteld, een mobiel planetarium en een boekenstand. Ook is er gelegenheid tot vragen stellen aan sterrenkundigen. Voor de allerjongsten worden er speciale activiteiten georganiseerd in een gezellige knutselhoek en wordt er een tekenwedstrijd gehouden.
De Open Dagen worden gecoördineerd door de Werkgroep Leidse Sterrewacht en bijgestaan door de leden van LWSK (Leidse Weer- en Sterrekundige Kring), JWG (Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde) en Kaiser (Student Association of Astronomy)
Iedereen is welkom, en de toegang is gratis. Reserveren is niet nodig.

Zie ook ...

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial