Avondje Sterrewacht op woensdag 3 mei: de sterrenhemel op vakantie

Normaal gesproken worden de Avondjes Sterrewacht gepland op een donderdagavond. Echter, in verband met dodenherdenking  houdt de Werkgroep Leidse Sterrewacht (WLS) het Avondje Sterrewacht deze keer op woensdag 3 mei.

Het aantal deelnemers is beperkt, aanmelden vooraf is noodzakelijk. Deelname is op volgorde van aanmelding . VOL=VOL Mocht u verhinderd zijn om te komen, dan stellen wij het zeer op prijs als u dit even laat weten zodat andere mensen een kans krijgen om uw plaats in te nemen.

Wij vragen u  een bijdrage van 4 euro p.p.

U bent vanaf 19.30 welkom voor koffie en thee. De lezing begint om 20.00 uur.  Na de lezing brengen de vrijwilligers van de WLS u naar de koepels met de oude telescopen. Onderweg krijgt u het een en ander te horen over de Leidse Sterrewacht. Bij de telescopen draaien we de koepels open als het weer dat toelaat en mag u zelf even een kijkje nemen door een oude telescoop.

Onderwerp van de lezing: de sterrenhemel op vakantie Tijdens de vakantie genieten meer mensen van een mooie sterrenhemel. Niet alleen omdat ze er dan meer tijd voor hebben, maar meer nog omdat ze op donkere plekken zitten met een fantastisch mooie sterrenhemel. Een sterrenhemel die ze thuis, in de stad, nooit te zien krijgen.Om daar meer van te genieten, de weg aan de hemel te leren kennen en te weten waar bijzondere dingen te zien zijn en belangrijker nog, een beetje te snappen wat je ziet is deze avond een mooie voorbereiding. We helpen u op weg “de weg aan de hemel te vinden” met wat praktische oefeningen en hulpmiddelen en geven u wat tips om zo goed mogelijk te kunnen genieten van uw vakantiehemel, maar ook daarbuiten.

Spreker: Sander v.d. Wal

Zie ook ...

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial