Dinosaurus T.Rex op de Leidse Sterrewacht

Dinosaurus T.Rex op de Leidse Sterrewacht

 

Het was even schrikken toen we de koepels binnen gingen om onderhoud te plegen aan de telescopen van de Sterrewacht. Opeens stak daar een gevaarlijke dinosaurus met haar kop uit de koepel! Een tijdscapsule? Gevaarlijke monsters die met hun DNA waar tot leven gewekt worden? Bestaat het dan toch? Moeten we gaan rennen?

Dinosaurus T Rex op dak sterrewacht
Dinosaurus T Rex op dak sterrewacht

De waarheid was gelukkig een stuk eenvoudiger. Museum Naturalis heeft onlangs een skelet van een dinosaurus T. Rex in haar bezit gekregen. Weinig Leidenaren zal dit zijn ontgaan, want dit is gepaard gegaan met veel media aandacht en publiciteitstunts.  Ook de Leidse Sterrewacht werd vereerd met een bezoekje van (een model van) de beroemde dinosaurus. De beelden hiervan worden gebruikt in een clip van museum Naturalis.

Reageren is niet mogelijk.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial