Komeet passeert de aarde

Kometen kunnen onmogelijke namen hebben. Dit is een opname van de komeet 41P-Tuttle-Giacobini-Kresak, gemaakt op 24 maart 2017 op de Oude Sterrewacht. Deze komeet draait elke 5,4 jaar rond de zon, en passeert de komende weken op afstand de aarde. De foto is genomen  in de vroege ochtend. De komeet staat hoog aan de hemel in de Grote Beer, maar is nèt te zwak om met het blote oog te zien. De opname links volgt de sterren, en toont de komeet onscherp, terwijl hij gedurende 20 minuten tussen de sterren doorschuift. De rechter opname volgt de komeet, die daardoor scherp afgebeeld wordt, terwijl de sterren als streepjes weergegeven worden.

Op 6 april 2017 organiseert de Werkgroep Leidse Sterrewacht een Avondje Sterrewacht waarbij kometen centraal staan. Wilt u na het bekijken van deze komeet meer weten over dit onderwerp, dan kunt u zich aanmelden voor deze avond. Zie hiervoor https://werkgroepleidsesterrewacht.nl/contact/aanmelden-avondje-sterrewacht/

 

Foto: Johan van Kuilenburg

Zie ook ...

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial