Jupiter met de Fotograaf, 13 april 2017

jupiter

Naar aanleiding van de schets, https://www.astroforum.nl/forum/visu…raaf-14-042017, nu de foto’s, gemaakt door Kees Moddemeijer en Sander van der Wal. Wavelet-bewerking is een toverformule van een van de vele registax-uitlegfilmpjes, die getallen werden door ondergetekende ingetiept in de vakjes.

13 april 2016, 23:49.
Kijker: Fotograaf: 340 mm, f 5240 mm.

Camera: ZWO ASI 120 MC. fps 30, filmpje van 1000 beeldjes

Gestackt in AutoStakkert2, de 500 beste frames., Gaussian wavelets toverij in Registax 6. Het groene bolletje rechtsboven is een maantje, het blauwe gefriemel middenonder is een hotpixel.

De tweede foto is in tijd de eerst

13 april 2016, 22:26, kijker en camera, aantal beeldjes als bij de eerste.

Wavelet instellingen zijn dezelfde toverformule als bij bovenstaande foto, dat werkt makkelijk door ze op te slaan. Leuke van deze foto is het drie-dimensionale effect van het maantje dat nog net vlak boven z\n schaduw lijkt te zweven.

jupiter

 

Verder is er ook nog aan RGB align en RGB equalisatie gedaan.

Verdere bijzonderheden: we hebben een stel filmpjes gemaakt met verschillende focusinstellingen. Ik heb bij de bewerking gekeken welke stack de meeste goede foto’s had, onder de aanname dat dat dan ook het scherpste focus zou moeten zijn.

Zie ook ...

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial